Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
windows 8.1 képes leírás - Windows Phone.tlap.hu
részletek »

windows 8.1 - Windows Phone.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: windowsphone.tlap.hu » windows 8.1
Keresés
Találatok száma - 4 db
Újítások garmadáját kapja a Windows Phone 8.1

Újítások garmadáját kapja a Windows Phone 8.1

A Microsoft által nyilvánosságra hozott információk szerint a frissítéssel érkező újítások között a főképernyőn elhelyezhető mappák és az okos telefontokok támogatása is helyet kap. A legtöbb telefonon még szinte ki sem hűlt a frissen telepített Windows Phone 8.1 rendszer, a Microsoft máris elárult néhány részletet gyártópartnereinek a szoftver első frissítéséről. A vállalattól megszokott módon Update 1 névre hallgató ráncfelvarrás nem mondható kis kaliberűnek, abban számos újítás helyet kap. Mappák és új méretek Ilyenek többek között a főképernyőn elhelyezhető mappák - ezt a megoldás a Nokia már korábban is próbálta bevezetni, most azonban a Microsoft rendszerszinten beépíti a Windows Phone 8.1-be. Gyakorlatilag olyan mappákról van szó, amelyeket az Android, illetve iOS felhasználók már jól ismernek: elég az egyes alkalmazások ikonjait - csempéit - egymás tetejére húzni, és létrejön a kívánt könyvtár. A Microsoft rendszerével felszerelt telefonok a frissítést követően az 'okos', vagyis extra funkciókkal felszerelt tokokhoz is támogatást kapnak: az új API-k akár a külön kijelzővel ellátott telefontokokat is kezelik majd.

Windows Phone 8.1

Windows Phone 8.1

Windows Phone 8.1 Update 1 (or just Windows Phone 8.1 Update) is one of two planned OS updates to the Microsoft Windows Phone 8.1 operating system. The update is known internally as GDR1 or general distribution release 1 and contains many OS fixes, improvements and support for new hardware for manufacturers. GDR updates are similar to service packs on the Windows desktop OS and comes in between major OS milestones. The last GDR update was in December 2013 known as Windows Phone 8 Update 3. Later, in spring 2014, Windows Phone 8.1 was released to manufacturers and the Preview for Developers program. Consumer facing features include support for native Folder creation on the Start screen, interactive phone covers and numerous minor tweaks, including some improved core experiences. Many details about GDR1 were revealed on July 26 and July 27 when OEM information about the update leaked on Microsoft's developer portal website.

Windows Phone 8.1 rendszerbemutató

Windows Phone 8.1 rendszerbemutató

Cortana, értesítési felület Júniusban lesz két éve, hogy a Microsoft a Developer Summit nevű rendezvényen bemutatta a Windows Phone operációs rendszer 8-as verzióját, mely ugyan rengeteg újdonságot hozott, nagy csalódás is volt a pár hónappal korábban megjelent Nokia Lumia készülékek tulajdonosai számára, a friss rendszert ugyanis nem lehetett felrakni a már piacon lévő készülékekre. A redmondi vállalat természetesen nem a felhasználói elégedetlenség növelése miatt hozta meg ezt sok felhasználót hátrányosan érintő döntést, hanem azért, mert a rendszerben olyan változtatásokat eszközöltek, melyek lehetetlenné tették a korábbi készülékek frissítését, melyek így a rendszer 7.8-as változatát kapták meg. Úgy tűnik viszont, hogy két éve jó döntést hoztak a vállalatnál, áprilisban ugyanis lehullott a lepel a Windows Phone 8.1-es verziójáról, melyet minden Windows Phone 8-as készülék meg fog kapni, illetve e sorok olvasása közben sok régióban bizonyos készülékekre már el is érhető.

Windows Phone 8.1 teszt

Windows Phone 8.1 teszt

Csalóka az elnevezés, hiszen a Windows Phone legújabb frissítését akár 8.5-ös vagy 9-es verziószámmal is illethetnénk. Egyik nagy dobását azonban nem élvezhetjük. Remekül értenek a Microsoftnál ahhoz, milyen módon kell pattanásig feszíteni a felhasználók idegeit. Kezdték azzal, hogy bejelentették, a Windows Phone 7 után nem lehet majd a nyolcas kiadásra frissíteni. 2012 októberében emiatt sokan keserű szájízzel fogadták az új verziót, ami valójában csekély újdonságot hozott.

Tuti menü